Achtergrond_riet

button hier heb ik echt trek in

fietsen

reserveer een lunch of diner...

Activiteiten

Op zoek naar een locatie voor teambuilding, activiteiten voor personeel of een familiefeest? Dan bent u bij grandcafé Fanfare aan het goede adres. In ons grandcafé kunt u terecht met groepen van 10 tot 150 personen.

Al onze activiteiten zijn vanaf 10 personen. Minder is geen probleem, maar dan betaald u voor 10. Wanneer u een buitenactiviteit heeft geregeld, hebben wij ten alle tijde een alternatief voor u bij slecht weer. 

Voor alle activiteiten geldt: fulltime begeleiding.

Vanzelfsprekend kunnen we uw activiteit uitbreiden met een lunch, een barbecue of buffet. Belt u ons gerust en we bespreken de mogelijkheden.

 

Actviteiten op het water:

Gieterse Holderbolder Punterspeurtocht - € 6,50 pp

In de schilderachtige omgeving van Grand Café Fanfare is een route uitgezet voor onze punterspeurtocht. Al punterend kunt u genieten van de mooie omgeving van Giethoorn. Tijdens deze tocht wordt uw kennis en scherpte op de proef gesteld. Leuk voor jong en oud. Natuurlijk ontbreekt een lekker drankje niet onderweg.
Duur: 1½ uur
Bent u toch niet zo sportief of wilt u meer van het dorp zien, dan kan deze activiteit ook met een fluisterpunter - € 7,50 pp

Rondvaart door het Gieterse dorp - € 6,50 pp

Deze overdekte rondvaartboot gaat door het dorp met al zijn mooie schilderachtige huisjes en maakt ook een tocht over Bovenwiede waar de schipper u alles vertelt over Giethoorn, hoe het ontstaan is en natuurlijk over hoe Bert Haanstra zijn film, die hier is opgenomen. De rondvaartboot is overdekt.
Duur: 1 uur
Wilt u anderhalf uur? Dat kan ook - € 8,50 pp

 

Rondvaart door het natuurgebied - € 10,50 pp

Deze rondvaart gaat door het dorp Giethoorn en haar natuurgebied. Tevens een stop bij de uitkijktoren, zodat u kunt genieten van de rust en de natuur. 
Duur: 2 uur

 

Rondvaart met wijnproeverij aanboord - € 15,00 pp

U maakt een Rondvaart in een overdekte boot door Giethoorn waar onze schipper u alles vertelt over ons mooie dorp. Onderweg midden op het meer krijgt u een wijnproeverij van 4 witte wijnen, en diverse kleine bijpassende hapjes. U leert alles over hoe u de wijn moet proeven maar natuurlijk ook hoe de wijn gemaakt wordt.
Duur: 1½ uur

 

Gieters Punterklootschieten (op het water) - € 8,75 pp

Ja, u ziet het goed!!  We gaan klootschieten op het water. De oude Drentse balsport die normaal over land gaat, hebben wij omgedoopt tot watersport! Met authentieke punters gaat u naar het Wiede waar u een parcours gaat afleggen, door in zo min mogelijk worpen een heuse ankerboei of reddingsboei naar het einde van het parcours te werpen. Dit gezelschapsspel is inclusief een drankje voor onderweg. Per punter 4 tot 6 personen.
Duur: 1½ uur / Fulltime begeleiding aanwezig

Boeren Disc Golf op het water - € 9,50 pp

Deze Activiteit was nog niet eerder te vinden op het water. Maar bij ons kunt u het nu spelen! Na uitleg van een van onze activiteiten begeleiders word u uitgedost met een boerenzakdoek. Vervolgens doorkruist u het Wiede met een fluisterpunter. U moet 9 holes afleggen die op het land of in het water liggen. Met behulp van en drijvende disc moet u in zo min mogelijk worpen de disc in de hole proberen te gooien. In groepjes van 4 tot 6 personen.
Duur: 1½ uur / Fulltime begeleiding aanwezig.

 
Activiteiten op het land:

Fanfare fietspuzzeltocht - € 9,50 pp

Met luxe gazelle toerfietsen gaat u met behulp van een fotokaart met foto’s uit de film een fietstocht maken door het dorp naar de plekjes van vroeger uit de film. Ondertussen moet u vragen beantwoorden.
Duur: 1½ uur

Segway - € 55,- pp 

segwayEr lekker op uit met een segway en een prachtige tocht maken? Dat kan nu ook bij ons. Een segway is het eerste zelfbalancerende, elektronische aangedreven eenpersoons vervoermiddel ter wereld! Duur: 2 uur Vanaf 10 tot 15 personen

Trikke rijden! - € 40,- pp

trikkeWil je eens iets heel unieks en sensationeels doen! Ga dan een tocht rijden met een trikke! Een trikke is een electrische aangedreven driewieler met een enorme actieradius tot wel 25 km per uur.  Duur: 2 uur Vanaf 10 tot 15 personen

Picknick Fiets - € 39,50 pp

picknikcGezellig genieten op deze waanzinnig Hollandse picknickfiets. Met zn allen rond de picknicktafel en lekker fietsen. De fiets is voorzien van vele voorzieningen, mooie rieten manden met bordjes, bestek, glazen, spelletjes etc. Geniet van de prachtige natuurgebieden van Giethoorn met deze opvallende fiets.
Inclusief koffie, thee, water en lunch!
Vanaf 10 tot 16 personen.

 
Activiteiten binnen in ons Grandcafé:

Wijnproeverij - € 9,50 pp

In een sfeervolle ambiance met brandernde kaarsen kunt u gezellig met uw vrienden of collega's vier wijnen proeven. Tijdens deze wijnproeverij staat er op tafel boerenoerbrood met verschillende smeerseltjes, gemengde noten, gemarineerde olijven, zongedroogde tomaten, waterkannen en kwispedoors (spuugbakken). De vinoloog vertelt u alles over de kunst van het wijnproeven. 
Duur: 1 uur
 

Wijnproeverij onder uw diner - € 17,50 pp

Een wijnproeverij van zes wijnen tijdens uw diner bij ons. U begint met een glaasje prosecco en bij het voorgerecht krijgt u 2 witte wijnen. Bij het hoofdgerecht serveren wij 2 rode wijnen en bij het dessert een glas dessertwijn. Inclusief tafelwater. 

 

Biertapworkshop - € 8,50 pp

Hoe een biertje smaakt weet u vast wel. Maar heeft u altijd al eens willen weten hoe het voelt om een lekker biertje te tappen? Grand Café Fanfare biedt een biertapworkshop aan, waarbij u verzekerd wordt dat u aan het eind van de cursus het perfecte biertje kunt tappen. Succes verzekerd!
Duur: 1 uur

Speciaal Bierproeverij - € 10,50 pp

Ook kunnen wij een bierproeverij voor u organiseren waar u een 5-tal bieren van de tap gaat proeven met daarbij natuurlijk diverse echte barhapjes. U word verdeeld in groepjes en gaat dan samen proeven, welk biertje u denkt dat het is.
Duur: 1½ uur

Combinatie de Biertapworkshop & Speciaal Bierproeverij - € 15,50 pp

Een combinatie van de biertapworkshop en de Bierproeverij.
Duur: 1½ uur

Whisky Proeverij - € 13,50 pp

Voor de echte singel malt whisky liefhebber. Je gaat met een whisky liefhebber vijf verschillende whisky’s proeven uit heel Schotland, van de higlands tot iles. Natuurlijk mogen de hapjes van zalm en diverse ham soorten niet ontbreken.
Duur: 1 uur

Oud Hollandse spelen - € 5,75 pp

In groepjes van 4 personen gaat u de strijd aan tegen tijd, spanning en uw zenuwen. U gaat spelen doen o.a. gatenkaasspel, spiraal, trekbiljart, de spiegelkast, het labyrint en natuurlijk sjoelen!
Duur: 1½ uur

Boogschieten - € 5,75 pp

Wil je de Gieterse Wilhelm Tell voelen? Een ervaren boogschutter geeft u instructies en laat u oefenen. Daarna gaan we op een doel schieten of houden we een kleine competitie, afhankelijk van het niveau en de wensen van uw groep.
Duur: 1 uur / Fulltime begeleiding

Blaaspijp schieten - € 6,50 pp

Een activiteit, die de indianen al heel lang geleden deden. Bij ons werd het vroeger ook veel gedaan, alleen toen werd het "pijltjes schieten" genoemd (je weet wel: een pvc buis met pijltjes van papier of met besjes schieten). Het liefst natuurlijk bij iemand door de raam naar binnen schieten.
Bij de Fanfare komt de tijd van vroeger weer terug; alleen nu met echte blaaspijpen, voor zowel volwassen als kids. Zoals u van ons gewend bent zijn verschillende spelelementen opgenomen. Wie wordt de beste schutter of wie raakt de ballon? Een leuke activiteit, die ook bij mindere  weersomstandigheden door kan gaan.
Duur: 1 uur / Fulltime begeleiding

Combinatie Blaaspijp schieten en Boogschieten - € 9,00 pp

U kunt er ook een echte toernooi van maken door iedereen te laten blaaspijp- en boogschieten en dan als slot,  de 3 beste schutters tegen elkaar laten strijden.
Duur: 1½ uur

Ei-schieten - € 9,50 pp

Bij deze activiteit gaan we kijken wie de beste schutter is. Met een luchtbuks met laservizier gaat u echte eieren tot struif schieten. Een activiteit met een doelgericht en humoristisch tintje. Voor de liefhebber sstaat er een eilerlikeerutje te wachten. 
Duur: 1 uur / Fulltime begeleiding

De Pubquiz - € 6,50 pp

Bij een pubquiz nemen teams van 5 tot 7 personen het tegen elkaar op door middel van het beantwoorden van vragen op het gebied van allerlei onderwerpen, zoals geschiedenis, sport, aardrijkskunde, muziek, film, etc. De vragen worden gesteld door onze quizmaster en extra levendig gemaakt door ondersteuning met beeld en audio fragmenten. We kunnen u geruststellen: een pubquiz bevat elementen die deze voor iedereen interessant maken. Immers; waar de één een expert is op het gebied van wetenschap of geschiedenis weet de ander misschien juist alles over sport. Dit maakt de pubquiz toegankelijk voor iedereen; jong en oud, man en vrouw en van timmerman tot advocaat. Het is onze ervaring dat uw publiek dit ook zal weerspiegelen. U kunt kiezen uit algemene vragen, jaren 80, jaren 90 of film quiz.
Vanaf 20 personen
Duur: 2½ uur

Moordvlucht Moordspel - € 15,50 pp

Wie vergiftigde Captain Dick van Bill tijdens de Mile High Airlines vlucht van Singapore naar Sydney? Op 10 kilometer hoogte kan dat alleen maar één van de passagiers of crewleden zijn geweest! Air Marshall Cold Cees gaat op onderzoek en stuit op een schokkend aantal geheimen en schandalen onder het illustere gezelschap aan boord van de Business Class. Kruip in huid van één van de markante passagiers en beleef een hysterisch hilarisch bedrijfsuitje of vreselijk freaky vrijgezellenfeest! Tijdens dit turbulente en komische moordspel serveert Grand Café Fanfare een heerlijk diner (exl.) en géén kleffe vliegtuigmaaltijd. Het briljante script en exclusieve soundtrack zorgen verder wél voor een authentiek luchtvaartsfeertje. Maar desondanks toch geschikt voor mensen met vliegangst! Dus leuning rechtop, tafeltje vast en get ready voor take off!
U kunt een keuze maken uit onze menu’s of wanneer u iets anders zou willen kunnen we een menu voor u samen stellen. OOk hebben we voor uw gasten een gezellige mand met verschillende verkleedspullen zodat ze nog meer in hun rol kunnen kruipen; ook zullen onze stewardessen ondertussen gezellige muziek draaien.
Vanaf 20 personen.

Gieterse Rietsnijders Games - € 7,75 pp

Stoere spelen die alles te maken hebben met het zware bestaan van onze Rietsnijders. In kleine groepjes gaat u uw karakter en doorzettingsvermogen testen met activiteiten zoals spijker slaan , arm worstelen, touwtrekken, hoefijzerwerpen, Ezeltje prik, Zaklopen, Blikgooien, Hoeveel is het? (in een doorzichtige pot heel veel kleingeld en dan  raden hoeveel erin zit.)  de winnende groep krijgt natuurlijk een glaasje echte Gieterse rietsnijdersbitter.
Duur: 1½ uur

 
Teambuildingsactiviteiten:

Fanfare Teambuildingprogramma - € 37,50 pp

 • 10.30 uur: Ontvangst met koffie/thee en stukjes appelgebak, gietserse soes en arretjescake
 • 11.00 uur: U wordt verdeeld in teams van 5 à 6 personen. U gaat samen de verschillende activiteiten van onze Gieterse rietsnijders games bij langs. De stoere spelen die alles te maken hebben met het zware bestaan van onze Rietsnijders. In kleine groepjes gaat u uw karakter en doorzettingsvermogen testen met activiteiten zoals spijker slaan, arm worstelen, touwtrekken, hoefijzerwerpen, ezeltje prik, zaklopen, blikgooien, hoeveel is het? (in een doorzichtige pot heel veel kleingeld en dan raden hoeveel erin zit.)  
 • 12.30 uur: Boerenbroodbuffet de Luxe
 • 13.30 uur: Boeren disc golf op het water met teams van 5 à 6 personen. U gaat met een fluisterboot varen richting het Wiede. Daar hebben wij een parcours gemaakt hebben op het land en het water, waar u met uw team een route af moet leggen. Wanneer u hier bent aangekomen gaat u in zo min mogelijk worpen het parcours afleggen. De scheidsrechter zal alles goed in de gaten houden en u uitleg geven.
 • 15.00 uur: Terug van het water u mag nu zelf Giethoorn te voet verkennen. Fanfare ligt centraal in het dorp, dus alles is op loopafstand.
 • 16.30 uur: Tijd voor de prijsuitreiking onder genot van een drankje 1 met bitterballen! Welk team heeft het beste samengewerkt en zal er met de prijs vandoor gaan? Het beste team wint een fles fanfarebitter!
 • 17.00 uur: Einde van dit arrangement, maar u kunt natuurlijk ook afsluiten met een barbecue, buffet of diner. Vraag naar onze mogelijkheden
 
Vanaf 10 personen 
Exclusief drankjes
 

Fanfare Venetië teambuilding programma - va € 34,50 pp

Zoals jullie weten is Giethoorn het Venetië van het Noorden. Hier werd vroeger alles gedaan met een punter. Dit gaan jullie nu weer doen. Eerst worden jullie in teams ingedeeld en krijgen de teamcaptains een plunjezak met een topografische kaart, kompas, videocamera en proviand. Een aantal teams worden op ludieke wijze gedropt midden in het meer op een onbewoond eiland. De andere teams gaan met originele punter het dorp door, waar diverse hindernissen moeten worden overwonnen. Het komt nu aan op samenwerking, inventiviteit en saamhorigheid. Welk team heeft het beste uithoudingsvermogen en weet de technieken optimaal in te zetten. Onder andere brug hangen, punterzeilen, brancardrace, geblinddoekt punterklootschieten te water, estafette zaklopen en vonderlopen, de Venetië loop en schieten op de kerktoren klepels. Onder de activiteiten staat overal fris, fruit en marsen en snickers om aan te sterken. En bij de wissel worden er ook drankjes geserveerd.
Duur 3 tot 3½ uur

 
   
Vanaf 30 personen € 34,50
Vanaf 50 personen € 29,50


Altijd prijs voor de winnaars

En extra mogelijkheden 

Bij alle activiteiten worden de winnaars in het zonnetje gezet met een glaasje Fanfarebitter, waarvan u dan foto’s kunt maken als leuke herinnering.

Wilt u de winnaars nog meer belonen, dan kan dit met bijvoorbeeld:

 • Medailles 1e,2e,3e prijs - € 4,75
 • Fles Fanfarebitter 0.35 liter - € 11,00
 • Fles Fanfarebitter 0.70 liter - € 17,50
 • Fles wijn uit Blokzijl van het Huis Maronesse - € 13,50
 • De film “Fanfare” van Bert Haanstra - € 15,95
 • Box van Bert Haanstra met al zijn films - € 49,50

Wenst u iets anders, vraag er dan naar en dan kunnen we het meestal voor u regelen.

 

Grandcafé Fanfare

Arie Willem & Natasja Vermeij
Binnenpad 68
8355 BV Giethoorn
T. 0521 36 16 00
E. info@fanfaregiethoorn.nl

Wat is er te doen?

Kijk op onze AGENDA!

vir tour

Openingstijden

Maandag vanaf 10.30 uur
Dinsdag vanaf 09.30 uur
Woensdag vanaf 10.30 uur
Donderdag vanaf 10.30 uur
Vrijdag vanaf 11.00 uur
Zaterdag vanaf 10.00 uur
Zondag vanaf 10.00 uur

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte.